Ga naar de inhoud

Cases

Ulysses

Ulysses is een Zwitserse Herder die als jonge hond heftig reageerde aan de leiband. Ook bezoekers begroette hij heftig. Na wat managementtips lukt het beter om Ulysses wat te temperen in zijn opgewondheid.

Nala

Ik ben Nala een Franse Buldog. Als puppy zuig ik graag op knuffeltjes alsof het een papflesje is.

Sky

Sky is een Lancashire Heeler. Hij is een stoere alerte hond die weet wat hij wil. Sky was zeer afhankelijk van zijn baasjes en had het moeilijk om zichzelf te reguleren.

Rock

Rock kan op wandeling moeilijk voorbij gaan aan andere honden. Hij wil de situatie graag onder controle houden. Het baasje maakt Rock nu duidelijk dat het ok is om wat afstand te nemen en dat hij rustig kan genieten van zijn wandeling.

Ugo

Ugo is een border collie die na het gebeten te zijn door een hond angstig gedrag vertoonde tijdens de wandeling. Erkenning aan de emoties, tijd en vertrouwen zorgden voor een verbetering van de situatie.

Letty

Letty een mix mechelaar-flatcoated retriever was zeer waakzaam en had tijdens het canicrossen gehapt naar een passerende wandelaar. Ook bezoekers vond ze niet altijd even leuk. Na het erkennen van de emoties werd er voor gekozen om vanuit het managen van tijd en ruimte verdere moeilijkheden te voorkomen.